Het maken van een slang

Voorbereiding:

Teken op A4 papier een slangenkop en het uiteinde van een slang. Teken het zo dat er tussen deze twee gedeeltes middenstukken passen. Teken vervolgens alvast de vorm van de slang op A4 papiertjes. Teken het zo dat wanneer je alle papieren achter elkaar legt, er een mooie slang ontstaat.

Inleiding:

Je verteld het verhaal van Sizz de slang in de kring.

Het verhaal:

Er was eens een hele grote glibberige slang. Sizz de slang was zijn naam. Sizz was de grootste slang van de wereld. En ook al was Sizz een hele lieve slang,...........toch waren veel mensen bang voor hem.  Tovenaar Rattenbakker was ook bang voor Sizz. de tovenaar wilde eigenlijk dat Sizz niet zo groot was. En daarom bedacht tovenaar Rattenbakker een plannetje.

Op een dag lag Sizz lekker te luieren in het zonnetje. Opeens stond tovenaar Rattenbakker voor zijn slangenneus! Sizz schrok en de tovenaar begon te zwaaien met zijn toverstaf. ABRACABRA schreeuwde de tovenaar. Sizz wist niet er gebeurde........maar opeens viel Sizz in allemaal kleine stukjes. Tovenaar Rattenbakker had Sizz in honderd stukje getoverd. Dit had hij gedaan omdat Sizz nu veel kleiner leek, nu was hij niet zo bang meer voor Sizz.

Sizz is nu heel verdrietig. Hij wil heel graag weer een echte slang zijn.  Nu gaan wij Sizz helpen! Wij gaan weer een slang maken van Sizz.

Kern:

Ieder kind krijgt een a4 papier.  Een kind mag de kop maken en een mag de staart maken. De kinderen mogen wasco, potlood en stift gebruiken. Ook kun je ze kleine stukje papier laten scheuren of propjes laten maken en die op de slang plakken. Laat alle kinderen nu hun gedeelte maken.

Afsluiting:

Plak alle gedeeltes aan elkaar vast. Hang de gehele slang aan de muur. Laat de kinderen weer in de kring zitten. kijk samen naar de slang. Is het gelukt? ja!!! Wij hebben Sizz geholpen, nu is hij weer een slang. Vertel dat Sizz nu gezellig bij ons in de klas blijft hangen.

 

Terug