Drama les met koffer

Voorbereiding:

Verzamel allerlei spulletjes in een koffer.

Inleiding:

Ik ga vandaag op reis! Moet je eens kijken waar ik al mijn spullen in heb gestopt! Een koffer.

Zo kom je de kring binnen lopen. De kinderen zijn gelijk nieuwsgierig naar de koffer. Je hebt in de kring een opening gemaakt waar je een tafel in hebt gezet. Je zet de koffer daarop. Over de koffer leg je een doek, zodat de kinderen die dichtbij zitten niet kunnen spieken. Je maakt de koffer open en begint een voorwerp te omschrijven. Het is langwerpig, dun, van hout en heeft een scherp puntje. je kunt er mee kleuren. Je laat de kinderen hun vinger opsteken wanneer ze het weten. Een potlood!

Kern:

Het kind die het heeft geraden mag nu een voorwerp uit kiezen en het omschrijven. Wanneer het niet zo goed gaat kun je er iets over vragen of het kind een beetje helpen. Steeds mag het kind wat het goed raad iets uit de koffer omschrijven.

Afsluiting:

Je haalt een onzichtbaar iets uit de koffer en begint dit uit te beelden. Laat de bewegingen zien die je normaal zou uitvoeren bij dit voorwerp. Bijvoorbeeld: Maak een drinkbeweging met je arm, je hebt een beker uit de koffer gehaald. Ook kun je een kledingstuk eruit halen. wanneer het duidelijk is mag een kind het proberen. Zo kunnen een aantal kinderen het ook proberen uit te beelden.

Terug