Kerstspelletjes

Kerstbal leggen niemand zeggen: Iedereen kent de zakdoek versie van het spelletje. Nu gebruik je een Kerstbal. Denk erom: gebruik een plastic kerstbal!

Een voelspel: Verzamel verschillende spulltetjes die met kerst te maken hebben. Denk aan: kertbal, engeltje, piek, dennetakje, klein boompje, belletje,  stukje slinger, kaarsje, klein cadeautje, kransje en een ster. Stop al deze spulletjes in een zak. Laat de kinderen in een kring zitten. de zak gaat rond terwijl er een Kerstliedje wordt gezongen. Is het liedje afgelopen? Dan mag het kind die dan de zak vast heeft er een hand in steken en een voorwerp uitkiezen. Dit voorwerp blijft in de zak en wordt omschreven. het kind mag zelf ook niet kijken maar alleen maar vertellen wat er wordt gevoeld. De kinderen mogen dan raden. na een aantal keren wordt er gekeken. Is het goed geraden?

Rendier tikkertje: Hiervoor heb je nodig: een rode neus, een kerstmanmuts en een belletje. Een kind is de tikker, dit is Rudolph, het rendier met de rode neus. Het kind krijgt de rode neus op. De andere kinderen zijn rendieren. Wanneer een rendier getikt is, gaat deze naar de kerstman. Het rendier geeft de Kerstman een poot. Dan is het rendier weer vrij. De Kerstman heeft de muts op en een belletje in de hand. De Kerstman loopt ook door de zaal. een getikt rendier moet dus goed kijken en luisteren om de Kerstman te vinden. de kerstman telt ieder rendier dat hem een poot heeft gegeven. Na een tijdje stop je het spel en vraag je aan de kerstman hoeveel poten hij heeft geschud. Dan worden er een nieuwe Kerstman en tikker aangewezen. Tel als het kan even mee met de Kerstman om verkeerde tellingen even te voorkomen.

Terug