Leuke dingen om te doen rondom Sinterklaas

8kStrooi verrassing

Wanneer de kinderen even vrij aan het werk zijn kun je iemand anders een zak strooigoed geven. Laat die gene even een handschoen aantrekken. Dan bonkt de gene op de deur en strooit met alleen die hand een paar keer in de klas.

Sinterklaas hoek maken

 In de hal van de school een Sinterklaas hoek inrichten, denk hierbij aan: zijn slaapkamer, zijn bureau, zijn huiskamer, de boot etc.

De schoen zetten

Je kunt gewoon de schoen laten zetten en er de volgende dag een klein presentje in stoppen, maar je kunt ook alle schoenen in een jute zak stoppen en dan ergens in de school verstoppen. Schrijf een brief van Zwarte Piet op het bord. Hierin leg je uit dat Piet wat ondeugend is geweest. Dan kunnen de kinderen de schoenen gaan zoeken.13k

Een openhaard in de klas

Haal bij de supermarkt een stapel kartonnen dozen. Deze laat je de kinderen beschilderen. De dozen moeten een muur voorstellen, dus de kinderen kunnen er een steenpatroon op schilderen. Wanneer de dozen zijn gedroogd stapel je ze op in de vorm van een openhaard. Nadat de dozen zijn gestapeld en aan elkaar vast zijn bevestigd kun je een aantal kinderen vlammen laten maken van papier. Een ander groepje laat je voor het hout zorgen, dit kan van thuis worden meegenomen bv! Nu heb je een gezellige openhaard in de klas!

Optreden

De kinderen laten optreden voor de Sint en zijn Pieten.

Terug