Sinterklaas knutsel ideeŽn

8k

Een speculaaspop versieren

Je hebt voor deze activiteit voor ieder kind een speculaas pop nodig. Verder heb je nodig: schone kwastjes, water, poedersuiker, suiker, kleine snoepjes: smarties, m&m's etc. Door het water met de poedersuiker te mixen krijg je een soort lijm. De kinderen kunnen nu met de eetbare lijm de snoepjes op hun pop plakken. Het leuke van deze activiteit is: je kunt hem opsmikkelen aan het einde.

 

 5kCadeautjes inpakken

Verzamel allerlei verschillende dozen. Deze worden met gekleurdpapier, pakpapier of zelfgemaakt pakpapier ingepakt. Vervolgens kunnen de dozen een naam etiket krijgen en misschien wel een mooi lint er om heen! Het resultaat: een stapel bont gekeurde cadeautjes on de klas!

 

Een cadeautjes fabriek bouwen.

De grote fabriek waar alle cadeaus worden ingepakt en versiert ziet er vast heel spannend uit. er zullen wel overal pieten te vinden zijn. Maar hoe ziet de fabriek er nu precies uit? laat de kinderen in kleine groepjes een ontwerp maken van een pakjesfabriek. Hierna gaanz e hun ontwerp uitwerken tot een echte fabriek. Hiervoor kunnen ze kosteloos materiaal gebruiken.

 

Terug