Surprise ideeŽn7k

Wat is het toch ieder jaar weer moeilijk! Hier een aantal surprises die altijd in de smaak vallen!

5kHet grote boek van Sinterklaas.

Dit maak je van hout. Je timmert een houte kist in de vorm van een boek. Schilder hem rood en plak er een geel kruis op. Je kunt dit kruis eventueel nog wat versieren met wat kraaltjes. Maak van goudpapier, of geel papier een 'sluiting' op het boek. Het cadeautje stop je natuurlijk in het boek. Wanneer je een gedicht maakt kun je dit als eerste bladzijde in het boek plakken. Doe dit zo dat wanneer het boek geopend wordt je eerst het gedicht ziet, daaronder ligt het cadeau.

Een Duizendpoot

Benodigheden: groen papier, een aantal oude tennisballen, enkele velletjes gekleurd papier en wat lijm.

Pak alle tennisballen in een een ander keurtje papier. Knip uit het groene veel een groot blad. De duizendpoot komt op het blad te zitten. lijm nu alle ingepakte tennisballen vast op het blad. Je legt ze natuurlijk allemaal achter elkaar zodat het al echt het lichaam wordt van een duizendpoot. Op de voorste tennisbal plak je ogen en een mondje. Aan de zijnkanten plak je voetjes. Je kunt het geheel nu wat aankleden met leuk stipjes op de duizendpoot etc. Het cadeautje kun je nu gaan verstoppen. Je plakt het cadeautje onde het blad. Dan plak je er nog een blad tegenaan.

Een luchtballon

Benodigheden: balonnen, karton, touwtjes, ijzerdraad.

Blaas de balonnen op, doe dit niet te lang van te voren! Vouw van het karton een mandje. Het mandje kun je eventueel versieren. Bevestig aan iedere hoek van het mandje een touwtje. De touwtjes komen boven samen in een knoop. Aan deze knoop worden alle opgeblazen balonnen weer bevestigt. Aangezien de balonnen niet zweven kun je de touwtjes verstevigen met ijzerdraad, pas op dat je de balonnen er niet mee lek prikt! Zo krijg je een mandje met daarboven een aantal balonnen. In het mandje kun je de cadeautjes stoppen. Wanneer je een klein cadeautje hebt kun je die in een ballon proppen.4k

2kEen winterpeen

Wanneer je een klein cadeautje hebt kun je een winterpeen uithollen en dit erin schuiven! De winterpeen kun je eventueel in een schoen stoppen met een rijmpje erbij. Zo lijkt het net een schoen die 'gezet' wordt!

Terug